Ademcoaching

Adem spiegelt je. Laat je precies zien hoe je nu leeft. Adem is altijd eerlijk en als je ernaar leert luisteren, kan het je veel vertellen over jezelf. Met ademwerk word je steeds bewuster hoe jouw adem zich in jou manifesteert. Wat de patronen in je leven zijn die je nu tegenhouden. Hoe mooi is het dat juist dit instrument, de adem, altijd beschikbaar voor je is? Als ademcoach help ik je om je adem steeds beter te voelen, bewust aanwezig te blijven en begeleid ik je tijdens het ademen door het proces.

In de ademsessies werk ik met bewust verbonden ademen. Verbonden ademen betekent dat je in-en uitademingen verbonden zijn, dus zonder pauzes. Bewust betekent aanwezig zijn, bij je adem en bij alles wat zich aandient tijdens het ademen. Alles mag er zijn. Al het moois in je, maar ook dat wat je moeilijker vindt. Dat wat je eerder buiten sloot en niet wilde voelen, om wat voor reden ook, mag nu weer zichtbaar zijn en in jou integreren. Je mag helemaal verschijnen. Ademen is een prachtig avontuur dat je met jezelf mag aangaan.


Hoe verloopt een ademsessie?


De eerste ademsessie start altijd met een uitgebreide intake en een kopje thee. Daarom duurt deze sessie ook ongeveer twee uur. We bespreken dan jouw achtergrond. Ik leg uit wat je kunt verwachten tijdens de ademsessie. Ook mag je aangeven met welke intentie je graag wilt ademen.

Vervolgsessies duren 1,5 uur. Dan starten we met een (korter) gesprek waarin we kijken wat er dan bij jou leeft.

Het actieve deel van de ademsessie duurt 30-40 minuten. Hierin adem jij en ben je aanwezig in je lijf, bij je adem en bij alles wat je daarbij ervaart. Alles mag er zijn, alles mag ervaren worden. Jij stapt in en je ademt leidt je er doorheen.

Daarna volgt de ontspanningsfase waarin alles wat je hebt aangeraakt tijdens het ademen mag integreren.

Daarin hoef je niets anders te doen dan rustig te liggen onder een dekentje. Dit duurt 20-30 minuten.

In deze fase kun je (optioneel) genieten van een klankbad. Dan word je ondergedompeld in de trillingen van bijvoorbeeld klankschalen, chimes en de handpan. Bewust verbonden ademen is een intense ervaring waarbij veel in beweging is gezet en kan nog een paar dagen doorwerken.


Wat kun je ervaren bij een ademsessie?


Adem Zin | ademcoaching | bewust verbonden ademen | ademwerk | ademcoach | nieuwegein | ademhaling | stress | spanning | burn-out I slaapproblemen

Tijdens een ademsessie kan van alles naar boven komen. Gevoelens, herinneringen, gedachten, fysieke sensaties of mystieke ervaringen, het kan allemaal. De ene keer is je ervaring meer fysiek, dan weer meer emotioneel, soms ook spiritueel. Elke keer is anders en wat zich aandient valt niet te sturen, maar is precies wat jij op dat moment nodig hebt. Jouw adem stuurt. Jij staat toe.

Voel rustig wat er in je lijf gebeurt en breng er adem bij. Ook als het even heftig voelt. Het wil gevoeld worden en ontladen. Vertrouw op het proces en de wijsheid van jouw systeem. Wat je voelt is datgene dat je nog niet eerder hebt kunnen verwerken.

Voor iedereen zijn de ervaringen anders. Wat je bijvoorbeeld kunt ervaren tijdens een ademsessie bij een ademcoach:

– Tintelingen in je handen en voeten
– Vibraties
– Trillingen en schokken in je lijf
– Sensaties van kou of warmte
– Verkramping
– Emoties
– Herinneringen
– Beelden, kleuren
– Visioenen

Als ademcoach begeleid ik je met aandacht door dit proces heen.


Voor wie is ademcoaching?


Adem Zin | ademcoaching | bewust verbonden ademen | ademcoach | nieuwegein | ademhaling

Ademwerk is voor iedereen die op zoek is naar meer vrijheid en het leven vol wil leven. Voor iedereen die zich beperkt voelt en de eigen binnenwereld graag beter wil leren kennen. Bewust verbonden ademen geeft je de mogelijkheid beter te worden in voelen. Voelen wat jij nodig hebt. Uit het hoofd en in het lijf.

Ademwerk biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende emoties en blokkades los te laten. Je ruimt (vaak hele oude) innerlijke ballast op. Voor ademwerk is geen ervaring nodig, nieuwsgierigheid naar jezelf en je adem is voldoende.

Ademwerk ondersteunt je o.a. bij:

– Stress
– Trauma
– Lichamelijke spanning
– Vermoeidheid of burn-out
– Onzekerheid
– Slaapproblemen
– Het uiten van jezelf
– Emotionele blokkades: angst, verdriet of boosheid (kort lontje)
– Het innemen van je ruimte
– Drang tot controle, moeite hebben met loslaten
– Het maken van keuzes

Als je twijfelt of ademwerk iets voor je is, neem gerust contact op. Dan kijken we samen of ik de ademcoach ben die jou verder op je pad naar authenticiteit kan zetten. De stap daarnaartoe zet je zelf.