ademcirkel, verbonden ademen, nieuwegein

Ademcirkel

We ademen elke dag meer dan 20.000 keer. En dan toch, hoe vaak ben jij je eigenlijk bewust van hoe je ademt? Ademen doen we het grootste deel van de dag automatisch, terwijl adem ons veel laat zien over hoe we in het leven staan. Je ademt zoals je leeft en dat is nu precies waar je je bewust van wordt met ademwerk. Waar stroomt jouw adem van nature makkelijk en waar ben je misschien wat meer teruggetrokken? Ervaar het ook tijdens een van onze ademcirkels.

Een ademcirkel is een innerlijke reis, waarbij je op een matje ligt en samen met een groep ademt. De begeleiders zijn bij je aanwezig. Ze nodigen uit je ademruimte weer helemaal te nemen en daar waar je sensaties ervaart aandacht en adem te brengen. Daarmee geef je dat wat opgeslagen ligt in het lichaam ruimte.

Oude emoties bijvoorbeeld, of beperkende overtuigingen, komen in je bewustzijn en kunnen worden verwerkt en losgelaten. Niet alles in één keer natuurlijk, maar stukje bij beetje. Als alles er mag zijn ontstaat uiteindelijk beweging en kan jouw levensenergie vrij stromen. Je ervaart meer vrijheid.

Wij kiezen bewust voor kleine groepen om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen. Als er één begeleider is, zijn er maximaal 6 deelnemers, met twee begeleider maximaal 12.

Wat kun je verwachten

We beginnen de cirkel met een geleide meditatie op de zachte, melodische tonen van de handpan om te landen met elkaar. De meditatie neemt je mee naar waar jouw verlangen op dat moment ligt. Dat waar je graag meer van wilt, daar mag je later in gaan ademen. Een intentie zet jouw energie voor cirkel. Natuurlijk is er ruimte om kennis te maken met iedereen waarmee je de cirkel die middag deelt. We dragen met elkaar de cirkel.

Vervolgens leggen we uit hoe het verbonden ademen werkt en nemen we nog wat tijd om met wat lijfwerk ook het lichaam los te maken. En dan gaan we naar de verbonden adem.

ademcirkel verbonden ademen nieuwegein

Het ademen zelf duurt een uur, waarvan zo’n 40 minuten actief en verbonden. Tijdens die fase lopen wij rond en begeleiden jou in je adem. Daarna volgt de integratie waarin je alles wat je tijdens het ademen los hebt gemaakt mag integreren. Je ligt onder een dekentje en pakt als het ware je cadeautjes uit. Je hoeft verder helemaal niets, alleen daarvan genieten.

Voor wie

Een ademcirkel is geschikt voor iedereen die…

  • nieuwsgierig is naar zichzelf;
  • inzicht wil in het eigen adempatroon;
  • het eigen natuurlijke ademhalingspatroon wil herstellen;
  • beter wil worden in voelen;
  • meer ontspanning en innerlijke rust wil ervaren.

Twijfel je of een ademcirkel iets voor je is, neem gerust contact op.

Data ademcirkels

(1) Zaterdag 15 juni 2024, Omarm de zomer, 14:00 – 16:45u (Marsja & Mieneke)
(2) Zaterdag 21 september 2024, Omarm de herfst, 14:00 – 16:45u (Marsja & Mieneke)
(3) Zaterdag 14 december 2024, Omarm de winter, 14:00 – 16:45u (Marsja & Mieneke)

Locatie: Yogastudio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein
Investering: 49,00 early bird / 55,00 na 15 mei (1), 21 augustus (2) of 14 november (3)*
met inbegrepen heerlijke kruidenthee en wat lekkers na afloop

Meer informatie

Ervaring deelnemer ademcirkel

“Samen met mezelf ademen was fijn. Door de vriendelijke ontvangst, de prachtige ruimte en jullie uitleg kon ik me richten op de ademhaling, mijn ademhaling. Een hele mooie ervaring, zacht, rustig, in vertrouwen ontvangen wat er op kwam, heel bijzonder. De muziek was prachtig en de stilte was mooi. Heerlijk om zo dicht bij huis zo iets moois te kunnen doen/ ervaren. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Begeleiders

Marsja Haanstra

Marsja is van jongs af aan al nieuwsgierig naar het leven. Het lichaam is voor haar een manier om daar van alles over te ontdekken. Of het nu via taiji, qigong, klank of adem is, het is een groot avontuur waarbij je steeds meer puzzelstukjes krijgt aangereikt. Marsja’s handpan vergezelt haar op die reis. Ze is ademcoach en geeft meer dan 15 jaar met veel enthousiasme taiji en qigong (www.studio-zin.nl) in Nieuwegein. Voor de ultieme ontspanning kun je bij Marsja ook terecht voor een (privé)klankbad waar je je helemaal mag onderdompelen in de trilling van klankschalen, gong, handpan, trom en regenmakers.

Mieneke Eilander

Mieneke is altijd onder de indruk geweest van de samenwerking tussen lichaam, emoties en denkpatronen. Het lichaam gebruikt ze heel graag als ingang en klankbord en ze is geïnteresseerd in bewustzijnsprocessen als ze mensen begeleidt. Dat doet ze vanuit een open hart en met wakkere zintuigen in ademwerk, in ervaringsgericht lichaamswerk en in de psychosociale hulpverlening en (verslavings)zorg.  

* Bij annulering twee weken voor aanvang ontvang je 70% van het bedrag retour. Daarvoor ontvang je het volledige bedrag retour. Bij annulering 48u van te voren ontvang je geen restitutie.