Adem en ik

Adem en ik | ademreis | adem zin | ademcoach | nieuwegein | taiji | tai chi | qigong | meditatie

Voor ik zelf met ademwerk begon had ik al een hele ademreis achter de rug. In 2001 ben ik verslingerd geraakt aan taiji & qigong en dat heeft me nooit meer los gelaten. Het werden mijn passies en vandaaruit ben ik in 2007 les gaan geven (Studio Zin). Langzamerhand kwam daar ook meditatie bij. Bij alle drie speelt adem een belangrijke rol, om intentie te sturen, in het lijf te komen of de rust te vinden.

Geweldig hoe in de taiji, als de adem helemaal leeg is en er alleen nog maar stilte is, een grote kracht kan ontstaan. Daar word ik heel enthousiast over, het samenspel van yin en yang. De volte en de leegte die elkaar opvolgen, steeds weer. Als golven in de zee: soms rustig kabbelend, dan weer onstuimig. Het is de adem die je daar brengt.

Mijn handpan gaat altijd mee naar mijn lessen. Ik begeleid graag meditaties of bewegingen met klank.

Mijn ademreis gaat verder

Toch had ik gevoel dat er meer mogelijk was met adem. In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik bij Holos terecht waar ik eerst de Masterclass Aanraken in Adem heb gevolgd. Daar werd ik zo geraakt door de diepgang en ook kwetsbaarheid van adem dat ik niet anders kon dan er ook de opleiding tot ademcoach volgen.

Adem is zo’n prachtige tool. Het is er altijd en het laat je precies zien hoe je nu in het leven staat. Waar je nog zichtbaarder mag zijn. Daarmee brengt het je met elke ademteug dichter bij jezelf, bij wie je diep van binnen bent en altijd al geweest. Je (adem)ruimte vergroot. Als je benieuwd bent naar jouw innerlijke wereld, dan nodig ik je graag uit om een sessie te komen doen en het avontuur aan te gaan. Op zoek naar jouw authenticiteit.

Ondertussen gaat ook mijn ademavontuur verder…

Marsja Haanstra